Skip to main content

Première Documentaire ‘Kan je het zien?’

Documentairemaakster Sahar Noor
21 maart 2024, Theater Oostpool

Donderdag 21 maart

Première documentaire ‘Kan je het zien?’

Voor veel mensen blijft racisme een alledaagse ervaring. Of het nou impliciet is en verpakt in grappen en goedbedoelde opmerkingen, of groter en resulteert in ongelijke behandeling. In de documentaire Kan je het zien? delen vijf personen hun perspectief op dit alledaagse racisme. Hun verhalen zijn rauw, authentiek, kwetsbaar maar ook strijdvaardig. Mensen van vlees en bloed die hun mens-zijn voorop stellen terwijl ze recht in de camera kijken. Geen tussenpersoon, geen interpretatie. Wel empathie, compassie en verbinding.

Documentairemaakster Sahar Noor werpt in Kan je het zien? de vraag op wiens verantwoordelijkheid het is racisme te doorbreken. De kijker krijgt inzicht in de effecten van racisme op de mens, en wordt actief bevraagd op de rol die zij hebben – of kunnen pakken – als medebestrijder.

Première en nagesprek

Kan je het zien? gaat op 21 maart – Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie – in première in Theater Oostpool in Arnhem. Na de première vindt een nagesprek plaats waarin wordt doorgepraat over het thema. De première en het nagesprek zijn gratis te bezoeken.

Waar

Theater Oostpool
Nieuwstraat 58
6811 HX Arnhem

Ga naar de inhoud